Home » Blog » Copaiba olie

Copaiba olie

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 10:27

De boodschap van Copaiba is:
Ontspan je en geef je over aan de stroom van het leven!
Copaiba kalmeert, verzacht en vermindert angst en pijn.
De Copaiba heeft een zachte hout, woudachtige geur. Het wordt gewonnen uit de hele grote Copaiba bomen (20 tot 30 meter) in de ondoordringbare en vochtige regenwouden van het Amazone gebied. Copaiba brengt ons in contact met de krachten van de natuur en onze eigen natuurkracht. De behouden oerkracht van de regenwouden in het Amazone gebied geeft middels Copaiba haar krachtige energien vrij.
De sjamanen, natuurgenezers, in het Amazonegebied eren de spirits (geest, ziel) van de planten, bomen en dieren. Zij geven hun oude wijsheid en ervaring met hun genezende werk met planten en dieren van ouder op kind door in een lange traditie van natuurgenezers.
Ik heb contact met de zoon van een Sjamaan uit Equador wiens familie o.a. Copaiba verbouwt. Hij drukt mij op het hart bewust te zijn van het belang van het eren van de kracht en energie van Copaiba.
“Was je handen voor gebruik, breng het op en breng dan een opgewarmde doek over de plek aan zodat de warmte de werking van de olie versterkt”.
Copaiba is een goud gekleurd hars, direct uit de boom gewonnen, en door stoomdestillatie wordt de essentiële olie hieruit gedestilleerd. Copaiba ondersteunt de ademhaling, het neurologisch en cardovasculaire systeem en het geeft het immuunsysteem een boost. Copaiba ondersteunt de lever, de spijsvertering en darmen (bv bij spastische darm) en is ondersteunend voor het neurologisch systeem. Het werkt ontspannend bij, het voorkomen van, epileptische aanvallen.
Copaiba bevat beta-caryophyllene, een stof die ook in CBD en THC olie zit. Copaiba is sterker en heeft minder bijwerkingen dan THC. Copaiba is goed voor het cardovasculaire systeem, het urinewegsysteem, het ademhalings- en immuunsysteem.
Copaiba vermindert (ouderdoms)vlekken op de huid en heeft een vochtregulerende werking.
Copaiba is een belangrijke pijnstiller en geeft ontspanning bij klachten zoals pijnlijke en gespannen gewrichten door Artrose & Artritis en bij (onder) rugklachten. Copaiba reguleert de bloedsuikerspiegel en geeft verlichting bij angst en stress.
Copaiba is een belangrijke olie in de stressvolle tijd waarin we nu, in het westen, leven.
Copaiba laat ons dichter bij onze kracht en (eigen) natuur komen.
Bij wie we werkelijk zijn, het werpt Licht op ons pad.
De boodschap van Copaiba is: ontspan je en geef je over aan de stroom van het leven.

 

Bekijk hier het You Tube filmpje over Copaiba:

https://www.youtube.com/watch?v=jrYaOlDkDA4


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.