Home » Wat is.... » Kundalini Reiki

 

De Kracht van Kundalini Reiki

 

 

 

Kundalini Reiki is een variant op het traditionele reiki healing systeem met meer mogelijkheden en toepassingen voor je eigen spirituele ontwikkeling en die van anderen.

Kundalini Reiki laat je spirituele energie ontwaken in een tempo dat bij jou past. Het combineert Reiki (het werken met de universele levenskracht die een helende, versterkende en transformerende kracht heeft) met inzichten en oefeningen uit oosterse tradities zoals yoga en de chakra's. Je energie-kanalen worden nog meer geopend en de intensiteit van je Reiki behandelingen en meditaties neemt toe. Tevens brengt Kundalini Reiki je chakra's in balans

 

HET ONTWAKEN VAN DE KUNDALINI

Het woord kundalini betekent "de opgerolde kracht". Het verwijst naar een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het energetische lichaam aan de onderkant van de ruggengraat. De locatie komt overeen met de stuit- of wortelchakra. De kundalini-energie stroomt vanaf dit eerste chakra omhoog naar de kruin.

Het ontwaken van de kundalini energie kenmerkt zich door een gevoel van verbondenheid en kracht: fysiek, maar ook mentaal en spiritueel. In de yoga-leer brengt kundalini zelf-realisatie en eenwording. Het symboliseert de eenwording van ons ego met het hoger zelf, en het opgaan in de spirituele bron van ons bestaan.

 

WAT KUN JE MET KUNDALINI REIKI?

Het ontwaken van de kundalini is iets waar men bij yoga en spirituele tradities bewust naar streeft. Iedereen op het pad van zelfontwikkeling kan een (gedeeltelijk) ontwaken van kundalini ervaren, bewust of onbewust. Blokkades in ons systeem (energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal) kunnen de energie stagneren, wat voor fysiek ongemak en minder emotionele balans kan zorgen.

Kundalini Reiki helpt bij het vrijmaken van de energiekanalen, waardoor de kracht optimaal kan doorstromen, met alle positieve gevolgen van dien. Zowel de inwijdingen in dit reikisysteem als de behandelingen zorgen voor eenlijnigheid van de chakra's, energetische reiniging en een boost van je persoonlijke energie.


WIE KAN KUNDALINI REIKI LEREN?

Iedereen die een reiki cursus heeft gevolgd, ongeacht waar en wanneer, kan de Kundalini Reiki inwijdingen ontvangen. Het is overigens niet verplicht om al reiki te hebben geleerd, maar ervaring met traditionele reiki geeft je wel meer houvast en een goede basis voor het werken met de kundalini energie.

Drie niveaus van Kundalini Reiki

Ervaring met traditionele reiki is een voordeel, maar niet vereist.

Een reis van genezing en zelfrealisatie door Kundalini Reiki

Deze cursus omvat activering en ontwaken van de Kundalini-energie door een eenvoudig (maar zeer krachtig) genezingssysteem dat ook bekend staat als "Kundalini Fire", "Tummo" en "Kundalini Reiki".

Er zijn negen afstemmingen inbegrepen in de cursus. Deze afstemmingen openen en reinigen geleidelijk de chakra's en belangrijkste energiekanalen of het lichaam om de volledige activering / ontwaken van de krachtige en creatieve Kundalini-energie te vergemakkelijken.

De Kundalini-activeringscursus omvat:

De geschiedenis van Kundalini-activeringsafstemmingen

Wat is Reiki?

Tummo / Kundalini Reiki

Wat is Kundalini?

De Kundalini wakker maken

Het Chakra-systeem

Chakra afstemming

Afstemming voorbereiden

Aarding

Anderen genezen

Zelfgenezing

Afstandsgenezing

Situatie genezing

Kundalini-energie gebruiken om je verlangens te manifesteren

Genezing van  karmische banden

Ruimtereiniging

Kundalini Fire-meditatie

Activeringsafstemmingen doorgeven aan Kundalini

Afstemmingen op afstand

Breng alle afstemming en genezing in evenwicht

Diamond Reiki Afstemming & Genezing

Kristallijne reiki-afstemming en genezing

DNA Reiki Afstemming & Genezing

Geboorte Trauma Afstemming & Genezing

Locatie Reiki Afstemming & Genezing

Vorige levens Reiki afstemming en genezing

Objecten afstemmen op Kundalini Energy

Objecten afstemmen op de universele levenskracht of spectrale stralen

Kundalini Booster-afstemmingen doorgeven

De cursus brengt je van het niveau van beginner naar het niveau van Kundalini Reiki Master, wat betekent dat je bij het voltooien van de cursus gekwalificeerd bent om anderen te onderwijzen en en in te wijden in deze vorm van Reiki.

Cursus omvat:

3 hoofdafstemmingen en 2 boosterafstemmingen op meerdere niveausLevel 1 en 2 is een twee daagse cursus.
Level 3 is een tweedaagse cursus. 


Over Kundalini-activering

 

Deze energie wordt ook Kundalini Fire genoemd en kan, wanneer geactiveerd, worden gebruikt voor het helen van jezelf en anderen en voor vele andere doeleinden. Door het energiesysteem in evenwicht te brengen en te versterken en de Kundalini te verhogen, kunnen veel positieve bijwerkingen optreden.

 

Deze omvatten:

 Verhoogde creativiteit

Verhoogd concentratievermogen

Meer zelfvertrouwen

Verhoogd vermogen om energie te kanaliseren voor genezing

Meer medeleven en empathie

Realisatie van uw wensen en potentieel

Bewustzijn van / verbinding met het Universum / God / Natuur

Verhoogde stroom Universal Life Force Energy

Een gevoel van vrede

Verhoogde gezondheid en vitaliteit

Evenwicht tussen fysieke eetlust en driften

Verhoogde psychische gevoeligheid

Verhoogd bewustzijn

Betere slaapkwaliteit

Een gevoel van verbondenheid met alle dingen

Hernieuwde passie voor het leven 

Expressie van het hogere zelf door het fysieke lichaam

 

Kundalini Reiki is een compleet systeem van energetische genezing op zich. Het kan echter ook worden gebruikt om het kanalisatie- en genezingsvermogen van degenen die zijn afgestemd op andere energiehelendemethodes zoals Usui Reiki, Crystal Keys, magnetisme. Velen zijn van mening dat de genezing die heeft plaatsgevonden wanneer de Kundalini is ontwaakt, veel krachtiger is omdat zowel spirituele als aardse energieën worden benut.

Kundalini-activatie / ontwaken wordt meestal geïdentificeerd met de dynamische meditatietechnieken van Kundalini Yoga. Dit is een zeer krachtig systeem - maar yoga is niet voor iedereen en Kundalini Reiki biedt een alternatieve methode om Kundalini te laten ontwaken voor diegenen die een eenvoudigere en zachtere aanpak verkiezen.

 

Kundalini is een Sanskrietwoord dat 'de spoel in het haar van de geliefde' betekent. Het verwijst naar de krachtige, creatieve kracht die in ieder mens woont. De Kundalini ligt sluimerend bij de meeste mensen en wordt gesymboliseerd als opgerolde slang aan de basis van de wervelkolom. Door Kundalini-activering, deze energie ‘ontrolt’, oplopend door de chakra's naar de kruin waar het zich verbindt met de kracht van Universele Liefde en Licht. Deze verbinding met het Universum / God kan ons uiteindelijk tot een staat van verlichting brengen (in het Sanskriet ‘Samadhi’ genoemd), een staat van totaal bewustzijn.

 

Door regelmatig met onze Kundalini-energie te werken, wordt ons bewustzijnsniveau en spiritueel bewustzijn verhoogd en manifesteren we ons 'ware' of 'hogere' zelf steeds meer. Naarmate we doorgaan met het bereiken van hogere niveaus van bewustzijn en perceptie, beginnen we onze hoogste spirituele idealen en bestemming op fysiek vlak uit te drukken.

 

Kundalini-activering is het geboorterecht van elk mens. Het is het pad naar onze volledige manifestatie en potentieel; het besef van het zelf.

 

Tijdens het Kundalini-activeringswerk zijn de mannelijke en vrouwelijke energieën binnen de beoefenaar in balans en samengevoegd, terwijl het belangrijkste energiekanaal wordt geopend. Universal Life Force Energy wordt door het systeem naar beneden getrokken terwijl de aarde-energie tegelijkertijd door het systeem wordt getrokken. Deze actie creëert een krachtige, stimulerende en zuiverende warmte. De aarde en universele energieën ontmoeten elkaar en versmelten op het niveau van het sacrale chakra en de resulterende hoogfrequente creatieve kracht beweegt naar beneden naar het basischakra waar de slapende Kundalini verblijft. Door dit transformerende, alchemistische proces (de verzoening van tegengestelden) wordt de Kundalini-vlam ontstoken en wordt Kundalini-vuur geactiveerd